Potatis- och krassesoppa med rödlök
13 jan, 2020
AvRedaktionen
Bjud på en krämig potatis- och krassesoppa full av smak! Använd rödlök som en god, knaprig topping.
Annons
4 portioner
Potatis- och krassesoppa:
300 g mjölig potatis
1 purjolök
1 fänkålshuvud
1 liter grönsaksbuljong
60 g krasse eller rucola
1 dl matlagningsgrädde
Salt och nymalen svartpeppar
Rödlökspärlor:
2 små rödlökar
2 msk socker
5 svartpepparkorn
1/2 dl vit balsamvinäger
1 msk olivolja
Flingsalt
Till servering:
Rödlökspärlor
Krasse eller rucola
4 tsk crème fraiche
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Hacka rödlöken fint och lägg i en skål. Blanda ner sockret och rör om.
- Blanda i svartpepparkorn, vinäger och olja, smaka av med flingsalt. Låt stå kallt minst 30 minuter.
- Tärna potatis, skiva purjolök och fänkål och koka mjuka i grönsaksbuljong.
- Lägg ner krasse eller rucolasallad och mixa soppan slät.
- Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
- Toppa med en klick crème fraiche, rödlökspärlor och krasse.
- Dra några varv med pepparkvarnen över och servera.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal
LÄS MER:
Annons