Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Potatis- och purjolökssoppa med chorizo

06 okt, 2023
AvLinn Grubbström
Recept på potatis- och purjolökssoppa med chorizo
Värm dig med en klassisk potatis- och purjolökssoppa som blir extra mättande om du tillsätter chorizo.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #9 - Vegetarisk köttfärssås med gula ärtorBrand logo
Ännu bättre med Markiz #9 - Vegetarisk köttfärssås med gula ärtor

Potatis- och purjolökssoppa med chorizo

Gör den klassiska soppan lite roligare med chorizo som ger god smak och sälta.

Värm dig med en mättande potatis- och purjolökssoppa med chorizo

4 portioner

Annons

Du behöver:

600 g potatis
1 purjolök
2 msk rapsolja till stekning
8 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
100 g chorizo

Gör så här:

  1. Skala och tärna potatisen. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs potatis och purjolök i oljan i en gryta i ca 3 minuter. Häll buljongen i grytan och låt koka upp. Låt sedan sjuda i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.
  2. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva chorizon tunt. Stek skivorna lite spröda. Strö dem i soppan vid servering. Har du en burk pesto i kylen, så ger en sked i soppan lite extra smak.

Foto: Peter Kam

Annons