Potatishalvor med citronkräm och rom
08 aug, 2018
AvRedaktionen
Koka gärna potatisarna dagen före och låt stå kallt så de är kalla och fasta när de ska skäras itu. Toppa med citronkräm och rom.
Annons
6 personer
Du behöver:
8 färskpotatisar
20 g rom av valfri sort
Garnering:
4 stjälkar färsk dill
Citronkräm:
1 ekologisk citron, saft och skal
2 dl crème fraiche
salt
nymalen svartpeppar
5 cm gurka
Gör så här:
- Koka potatisarna i lättsaltat vatten ca 10 minuter. De ska vara nära på genomkokta, men de måste vara fasta i konsistensen när de ska skäras itu. Låt stå kallt fram till servering.
- Riv citronskalet fint och pressa citronsaften i en skål. Vispa upp crème fraiche och citronskal och -saft, salt och peppar. Använd gärna en elvisp.
- Skala gurkan och riv på ett rivjärn. Vrid ur vätskan och vänd ner gurkköttet i krämen. Dela potatisarna på längden. Skär eventuellt bort en liten bit av botten så kan halvorna stå stadigare på serveringsfatet.
- Lägg en liten klick citronkräm på varje potatishalva. Toppa med rom och garnera med dill.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
Annons