Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Potatishalvor med citronkräm och rom

08 aug, 2018
AvRedaktionen
Potatishalvor med citronkräm och rom
Koka gärna potatisarna dagen före och låt stå kallt så de är kalla och fasta när de ska skäras itu. Toppa med citronkräm och rom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

8 färskpotatisar

20 g rom av valfri sort

Garnering:

4 stjälkar färsk dill

Citronkräm:

1 ekologisk citron, saft och skal

2 dl crème fraiche

salt

nymalen svartpeppar

5 cm gurka

Gör så här:

  1. Koka potatisarna i lättsaltat vatten ca 10 minuter. De ska vara nära på genomkokta, men de måste vara fasta i konsistensen när de ska skäras itu. Låt stå kallt fram till servering.
  2. Riv citronskalet fint och pressa citronsaften i en skål. Vispa upp crème fraiche och citronskal och -saft, salt och peppar. Använd gärna en elvisp.
  3. Skala gurkan och riv på ett rivjärn. Vrid ur vätskan och vänd ner gurkköttet i krämen. Dela potatisarna på längden. Skär eventuellt bort en liten bit av botten så kan halvorna stå stadigare på serveringsfatet.
  4. Lägg en liten klick citronkräm på varje potatishalva. Toppa med rom och garnera med dill.
Potatishalvor med citronkräm och rom.
Potatishalvor med citronkräm och rom.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons