Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Potatiskräm med rågbrödssmulor

22 mar, 2020
AvRedaktionen
Recept på potatiskräm med rågbrödssmulor
Lättlagad och god! Potatiskräm är det perfekta tillbehöret. Garnera med purjo, rågbrödssmulor och finhackad gräslök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Potatiskräm:

400 g potatis, gärna mjölig sort

1 purjolök

2 msk smör

1 dl kycklingbuljong (vatten + buljongtärning)

1 ½ dl vispgrädde

Salt och svartpeppar

Rågbrödssmulor:

2 skivor rågbröd

1 msk olivolja

Salt och svartpeppar

Garnering:

Finhackad gräslök

Strimlad purjolök

Rågbrödssmulor

Gör så här:

  1. Skala potatisarna och koka dem i ca 15 minuter.
  2. Ansa purjon och skär i tunna strimlor.
  3. Ånga purjostrimlorna mjuka i en sil över en kastrull med kokande vatten, i ca 2 minuter.
  4. Smula eller riv rågbrödet fint och vänd ihop med olivolja och lite salt.
  5. Stek blandningen så den blir spröd i en torr stekpanna.
  6. Skär potatisarna i små tärningar.
  7. Smält smöret i en kastrull.
  8. Lägg ner potatistärningarna och mosa ihop dem med smöret. Tillsätt buljongen.
  9. Vispa grädden till lätt skum i en skål.
  10. Vänd ner grädden i potatismoset så det blir en tjock, len kräm. Smaka av med salt och peppar.
  11. Värm gärna 4 skålar före servering.
  12. Finhacka gräslöken.
  13. Fördela potatiskrämen i skålarna.
  14. Garnera med purjo, rostade rågbrödssmulor och finhackad gräslök.
Recept på potatiskräm med rågbrödssmulor
Potatiskräm med rågbrödssmulor.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Potatis- och krassesoppa med rödlök

Potatistarte med pesto och parma

Läcker sötpotatis med chili och cheddar

Annons