Potatiskräm med rågbrödssmulor
22 mar, 2020
AvRedaktionen
Lättlagad och god! Potatiskräm är det perfekta tillbehöret. Garnera med purjo, rågbrödssmulor och finhackad gräslök.
Annons
4 portioner
Potatiskräm:
400 g potatis, gärna mjölig sort
1 purjolök
2 msk smör
1 dl kycklingbuljong (vatten + buljongtärning)
1 ½ dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
Rågbrödssmulor:
2 skivor rågbröd
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Garnering:
Finhackad gräslök
Strimlad purjolök
Rågbrödssmulor
Gör så här:
- Skala potatisarna och koka dem i ca 15 minuter.
- Ansa purjon och skär i tunna strimlor.
- Ånga purjostrimlorna mjuka i en sil över en kastrull med kokande vatten, i ca 2 minuter.
- Smula eller riv rågbrödet fint och vänd ihop med olivolja och lite salt.
- Stek blandningen så den blir spröd i en torr stekpanna.
- Skär potatisarna i små tärningar.
- Smält smöret i en kastrull.
- Lägg ner potatistärningarna och mosa ihop dem med smöret. Tillsätt buljongen.
- Vispa grädden till lätt skum i en skål.
- Vänd ner grädden i potatismoset så det blir en tjock, len kräm. Smaka av med salt och peppar.
- Värm gärna 4 skålar före servering.
- Finhacka gräslöken.
- Fördela potatiskrämen i skålarna.
- Garnera med purjo, rostade rågbrödssmulor och finhackad gräslök.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Potatis- och krassesoppa med rödlök
Annons