Potatispizza med tryffelpesto
17 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Omväxling förnöjer och piggar upp i vardagen. Lyxa till det med potatispizza med mozzarella och tryffelpesto. En ny twist på hemmapizzan!
Annons

Potatispizza med tryffelpesto
Tryffel får allt att smaka lite lyxigare, till och med en enkel potatispizza.
4 portioner
Du behöver:
20 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk olivolja
10–11 dl (650 g) pizzamjöl, gärna tipo 00
1 msk olivolja till pensling
Topping:
140 g tryffelpesto(alt vanlig grön pesto+ några droppar tryffelolja)
300 g potatis, gärna färsk
Salt och svartpeppar
2 mozzarellor à 125 g
1 handfull färsk rosmarin
Gör så här:
- Smula och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, socker och olja och rör ner lite mjöl i taget. Arbeta degen spänstig och mjuk. Pensla den med olja och låt jäsa övertäckt i 1 timme.
- Sätt in två ugnsplåtar i ugnen och värm den till 250°. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut dem på mjölat bakbord till tunna pizzabottnar. Flytta över dem till var sitt bakplåtspapper.
- Bred tryffelpesto över bottnarna. Skala potatisarna och skär i papperstunna skivor, gärna på mandolin. Fördela över pizzabottnarna och toppa med mozzarella riven i mindre bitar.
- Krydda med salt och peppar och strö rosmarin över. Dra över pizzorna på bakplåtspapper till de varma plåtarna och baka varje pizza i ca 10 minuter, tills spröda och gyllene.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Annons