Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Potatisplättar med crème fraiche, räkor och rom

25 okt, 2015
AvRedaktionen
Potatisplättar med crème fraiche, räkor och rom.
Den här smarriga förrätten är utmärkt att göra på gårdagens kokta potatis! Toppa de nygräddade potatisplättarna med crème fraiche, rom, räkor och dill.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Potatisplättar:

2 stora potatisar (skalade och kokta)

1 ägg

salt och vitpeppar

Garnityr:

4 msk crème fraiche

4 tsk svart stenbitsrom

150 g handskalade räkor

4 färska dillkvistar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Grovriv potatisen och blanda med ägget. Salta och peppra. Fördela potatissmeten över 4 silikonmuffinsformar och baka plättarna i mitten av ugnen i ca 15–20 minuter. Toppa de nygräddade potatisplättarna med crème fraiche, rom, räkor och dill.

Potatisplättar med crème fraiche, räkor och rom.
Potatisplättar med crème fraiche, räkor och rom.

Recept och foto: Jennie Benjaminsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons