Potatisplättar med crème fraiche, räkor och rom
25 okt, 2015
AvRedaktionen
Den här smarriga förrätten är utmärkt att göra på gårdagens kokta potatis! Toppa de nygräddade potatisplättarna med crème fraiche, rom, räkor och dill.
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Potatisplättar:
2 stora potatisar (skalade och kokta)
1 ägg
salt och vitpeppar
Garnityr:
4 msk crème fraiche
4 tsk svart stenbitsrom
150 g handskalade räkor
4 färska dillkvistar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Grovriv potatisen och blanda med ägget. Salta och peppra. Fördela potatissmeten över 4 silikonmuffinsformar och baka plättarna i mitten av ugnen i ca 15–20 minuter. Toppa de nygräddade potatisplättarna med crème fraiche, rom, räkor och dill.
Recept och foto: Jennie Benjaminsson
Annons