Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig potatissallad med fänkål och rökt lax

26 mar, 2017
AvRedaktionen
Färskpotatis och pepparrotsdressing är en god kombination. Förvara dressingen vid sidan av, och kärna ur gurkan, så håller sig salladen fräsch längre.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1/2 kg färskpotatis

salt

10 cm gurka

1 stånd fänkål

200 g varmrökt lax (makrill eller annan fisk)

1/2 ask krasse

Pepparrotsdressing:

1 dl crème fraiche

2 msk pepparotsvisp

1 msk vitvinsvinäger

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Koka potatisen. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skiva i halvmånar. Skiva fänkålen tunt. Blanda dressingen och häll den i en burk. Dela potatisen i mindre bitar, blanda den med gur­ka, fänkål och klippt krasse. Salta och peppra. Ringla över dressingen precis innan salladen ska ätas. Servera med varmrökt fisk.

Krämig potatissallad med fänkål och rökt lax.
Krämig potatissallad med fänkål och rökt lax.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons