Krämig potatissallad med fänkål och rökt lax
26 mar, 2017
AvRedaktionen
Färskpotatis och pepparrotsdressing är en god kombination. Förvara dressingen vid sidan av, och kärna ur gurkan, så håller sig salladen fräsch längre.
Annons
2 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
1/2 kg färskpotatis
salt
10 cm gurka
1 stånd fänkål
200 g varmrökt lax (makrill eller annan fisk)
1/2 ask krasse
Pepparrotsdressing:
1 dl crème fraiche
2 msk pepparotsvisp
1 msk vitvinsvinäger
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Koka potatisen. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skiva i halvmånar. Skiva fänkålen tunt. Blanda dressingen och häll den i en burk. Dela potatisen i mindre bitar, blanda den med gurka, fänkål och klippt krasse. Salta och peppra. Ringla över dressingen precis innan salladen ska ätas. Servera med varmrökt fisk.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons