Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Potatissallad med citrongrädde och rom

15 apr, 2018
AvRedaktionen
Potatissallad med citrongrädde och rom.
Ett nytt sätt att servera färskpotatis. Både vackert och gott att ha på en festbuffé. Eller varför inte till sommarens grillade favoriter?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

1 kg färskpotatis + 2–3 blå kongo-potatisar

2 1/2 dl grädde

2 msk citronsaft

flingsalt och peppar

1/2 tsk socker

1 näve ärtskott

200 g rom, gärna sikrom, men välj tångrom för vegetariskt alternativ

dill

Gör så här:

Skrubba potatisen och koka dem i saltat vatten i 7 minuter, ta från värmen och låt stå i 7 minuter till. Häll av vattnet och låt kallna. Skär dem i kvartar och lägg på ett stort fat. Hyvla blå kongo-potatisen tunt, gärna med mandolin, och koka upp skivorna snabbt i saltat vatten. Häll av och låt kallna. Strö dem över potatisen. Vispa grädden med citronsaften, smaka av med salt och peppar. Klicka grädden över potatisen, klicka över sikrom och strö över ärtskott och dill.

Potatissallad med citrongrädde och rom.
Potatissallad med citrongrädde och rom.

Recept och foto: Nicoline Olsen/Visuel Kommunikation

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons