Potatissallad med citrongrädde och rom
15 apr, 2018
AvRedaktionen
Ett nytt sätt att servera färskpotatis. Både vackert och gott att ha på en festbuffé. Eller varför inte till sommarens grillade favoriter?
Annons
4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
1 kg färskpotatis + 2–3 blå kongo-potatisar
2 1/2 dl grädde
2 msk citronsaft
flingsalt och peppar
1/2 tsk socker
1 näve ärtskott
200 g rom, gärna sikrom, men välj tångrom för vegetariskt alternativ
dill
Gör så här:
Skrubba potatisen och koka dem i saltat vatten i 7 minuter, ta från värmen och låt stå i 7 minuter till. Häll av vattnet och låt kallna. Skär dem i kvartar och lägg på ett stort fat. Hyvla blå kongo-potatisen tunt, gärna med mandolin, och koka upp skivorna snabbt i saltat vatten. Häll av och låt kallna. Strö dem över potatisen. Vispa grädden med citronsaften, smaka av med salt och peppar. Klicka grädden över potatisen, klicka över sikrom och strö över ärtskott och dill.
Recept och foto: Nicoline Olsen/Visuel Kommunikation
Annons