Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Potatissallad med prästost och honungsvinägrett

07 jun, 2016
AvRedaktionen
Potatissallad med prästost och honungsvinägrett.
Vad ska du ha som tillbehör till grillningen? Ställa på midsommarbordet? Servera när du får oväntat besök? Enkelt – den här mättande och underbara potatissalladen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

1 kg färskpotatis

1 purjolök

1 ask cocktailtomater

1 påse blandad sallad

300 g prästost

1/2 burk cocktailkapris (ca 150 g)

Dressing:

2 dl olivolja

1/2 dl vinäger

2 msk honung

flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Skrubba och koka potatisen precis mjuk i saltat vatten. Låt svalna och lägg i en skål, dela potatisen om den är stor. Strimla purjolök. Dela tomaterna. Lägg sallad och alla grönsaker i skålen med potatisen och blanda. Skär osten i bitar och strö över. Rör samman vinägrett och ringla över salladen. Dekorera med cocktailkapris.

Potatissallad med prästost och honungsvinägrett.
Potatissallad med prästost och honungsvinägrett.

Av: Fia Arosenius
Foto: Carin Pålsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons