Potatissallad med rädisor, dill och ägg
26 maj, 2023
AvLouisa Lorang
Bjud på en somrig potatissallad med rädisor och perfekt kokade ägg!
Annons
Potatissallad med rädisor, dill och ägg
Denna fräscha potatissallad blir extra matig med krämiga ägg.
6 portioner
Annons
Du behöver:
3 ägg
2 nävar färsk dill
4 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
Salt
½ gurka
12 rädisor
2 salladslökar
1 kg kokt potatis
Till servering:
1 näve färsk dill
Salt och peppar
Gör så här:
- Koka äggen i 6–7 minuter i en kastrull med vatten. Skölj dem i kallt vatten, skala och skär dem i halvor. Skölj och finhacka dillen. Blanda crème fraiche med dill och dijonsenap i en skål. Smaka av med salt.
- Skölj gurkan och rädisorna och skär båda i skivor. Skölj och skiva salladslökarna tunt. Skär potatisen i bitar. Servering: Lägg upp potatisen i en skål tillsammans med dressing, gurka, rädisor, ägg och salladslök.
- Skölj och plocka dill. Toppa salladen med dill, krydda med salt och peppar och servera.
Foto: Rikke Westesen
Annons