Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krossad färskpotatissoppa med ädelost och rädisor

08 apr, 2017
AvRedaktionen
Krossad färskpotatissoppa med ädelost och rädisor.
Den mjälla milda smaken av färskpotatisen landar fint som bakgrund mot den skarpa ädelosten och de krispiga rädisorna. Ät soppan som förrätt eller middag med ett gott bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Tips! Mixa soppan gärna grovt, så att den får lite tuggmotstånd med bitar av potatis kvar.

Du behöver:

350 g färskpotatis

1 dm purjolök

1 vitlöksklyfta

1 liter grönsaksbuljong

salt & peppar

Tillbehör:

100 g ädelost

1 knippe rädisor

vattenkrasse

Gör så här:

Borsta potatisen och skär den i bitar. Skiva purjolöken. Lägg potatis, purjolök, pressad vitlök och grönsaksbuljong i en kastrull. Sjud under svag värme tills potatisen mjuknat. Mixa soppan hastigt så att potatissoppan blir grovkrossad. Krydda. Smula över ädelosten och skivade rädisor samt vattenkrasse.

Krossad färskpotatissoppa med ädelost och rädisor.
Krossad färskpotatissoppa med ädelost och rädisor.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons