Krossad färskpotatissoppa med ädelost och rädisor
08 apr, 2017
AvRedaktionen
Den mjälla milda smaken av färskpotatisen landar fint som bakgrund mot den skarpa ädelosten och de krispiga rädisorna. Ät soppan som förrätt eller middag med ett gott bröd.
Annons
4 personer
Tid: 25 minuter
Tips! Mixa soppan gärna grovt, så att den får lite tuggmotstånd med bitar av potatis kvar.
Du behöver:
350 g färskpotatis
1 dm purjolök
1 vitlöksklyfta
1 liter grönsaksbuljong
salt & peppar
Tillbehör:
100 g ädelost
1 knippe rädisor
vattenkrasse
Gör så här:
Borsta potatisen och skär den i bitar. Skiva purjolöken. Lägg potatis, purjolök, pressad vitlök och grönsaksbuljong i en kastrull. Sjud under svag värme tills potatisen mjuknat. Mixa soppan hastigt så att potatissoppan blir grovkrossad. Krydda. Smula över ädelosten och skivade rädisor samt vattenkrasse.
Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Annons