Potatissoppa med rostade kikärter
20 apr, 2020
AvRedaktionen
En riktig soppfavorit året om! Bjud på smakrik och god potatissoppa med rostade kikärter. Toppa med koriander och svartpeppar.
Annons
4 portioner
Potatissoppa:
3–4 bakpotatisar
2 gula lökar
2 msk garam masala
olja, till stekning
½ burk kikärter
1 liter grönsaksbuljong
1 dl yoghurt eller soyghurt
Salt och nymalen svartpeppar
Rostade kikärter:
½ burk kikärter
1 msk garam masala
3 msk olja, till stekning
Till servering:
Färsk koriander eller persilja
Gör så här:
- Skala och skär potatisen i bitar.
- Skala och skär löken i tunna skivor.
- Fräs lök och garam masala i lite olja i en tjockbottnad kastrull.
- Tillsätt potatis och avrunna kikärter och låt fräsa med några minuter.
- Häll över buljongen och låt koka under lock i cirka 35 minuter tills potatisen är genomkokt.
- Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen.
- Tillsätt yoghurt och mixa igen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skölj resterande kikärter, låt rinna av.
- Fräs tillsammans med garam masala och olja i 5–7 minuter tills de är spröda.
- Toppa soppan med frästa kikärter, plockad koriander och nymalen svartpeppar.
Recept: Food & Friends
LÄS MER:
Läcker kyld gurksoppa med smak av vår
Annons