Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Potatisvåfflor med bönor, chorizo och pocherat ägg

28 feb, 2018
AvRedaktionen
Potatisvåfflor med bönor, chorizo och pocherat ägg.
Frasiga och mättande potatisvåfflor som påminner som raggmunkar. Toppa med bönor, chorizo och pocherat ägg. Servera som brunch eller middag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Du behöver:

275 g potatis

½ gul lök

1 msk olivolja

2 ägg

1 dl ströbröd

½ tsk torkad timjan

salt

färskmald svartpeppar

smör, till stekning

Till servering:

4 ägg

2 msk ättiksprit, 12 %

1 chorizo

1 burk (ca 400 g) vita bönor i tomatsås

1 msk repad färsk timjan

1 msk olivolja

färskmald svartpeppar

Gör så här:

Skala potatis och lök. Riv dem på den fina sidan av ett rivjärn och pressa ur överflödig vätska. Rör ihop rivet med olja, ägg, ströbröd, timjan, salt och peppar till en väl blandad smet.

Hetta upp våffeljärnet, pensla med smör. Fördela hälften av smeten i järnet och grädda, grädda resterande smet. Koka upp vatten i en stor kastrull. Häll i ättika och knäck i äggen. Lyft upp med hålslev. Slanta chorizon och stek. Toppa våfflan med bönor, korv och ägg. Ringla över olja. Strö över timjan och peppar.

Potatisvåfflor med bönor, chorizo och pocherat ägg.
Potatisvåfflor med bönor, chorizo och pocherat ägg.

Av: Emma Knowles
Foto: Ben Dearnley

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons