Potatisvåfflor med mozzarella och serranoskinka
29 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Potatisvåfflor är en matigare sorts våffla – toppa dem mozzarella, serranoskinka och dragonkräm så har du det perfekta drinktilltugget!
Annons
Potatisvåfflor med mozzarella toppade med serranoskinka och dragonkräm
Läckra små våfflor till en liten förrätt eller ett gott drinktilltugg innan en god middag.
8 stycken
Du behöver:
350 g potatis
1 liten gul lök
2 ägg
50 g riven mozzarellaost
1 dl ströbröd
1 näve färsk timjan
Salt och peppar
Smör, till våffeljärnet
Dragonkräm:
1 knippe färsk dragon
½ dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 tsk citronsaft
Salt och peppar
Till servering:
8 skivor serranoskinka
Gör så här:
- Skala potatisen, skala löken och riv båda grovt på ett rivjärn. Pressa ur så mycket vätska som möjligt. Rör ner potatis och lök tillsammans med ägg, riven mozzarella och ströbröd i en skål. Skölj och hacka timjan fint och rör ner den i smeten tillsammans med salt och peppar.
- Värm våffeljärnet och pensla det med lite smör. Häll lite av smeten i våffeljärnet och grädda våfflorna knapriga, cirka 4 stycken.
- Skölj och hacka dragonen grovt, och mixa den jämnt med grädde i en mixer. Häll crème fraiche och dragongrädde i en skål och vispa lätt med elvisp. Smaksätt grädden med lite citronsaft, salt och peppar.
- Skär våfflorna i små hjärtan och servera dem på 4 tallrikar toppade med dragonkräm och små bitar serranoskinka. Dekorera med lite extra dragon.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
Annons