Premiär för primörer – 5 goda recept
07 maj, 2018
AvRedaktionen
Inget är så gott som de första färska grönsakerna som så efterlängtat kommer på våren. Det börjar med sparris och slutar sedan på försommaren med jordgubbar.
Annons
1. Sparrisfrittata – omelett i ugnsform
Många ägg i kylen? Lägg till ett knippe sparris och du har vårens godaste frittata!
Till receptet >>
2. Spritärter med smörshot och rosépepparsalt
Det enklaste och bland det godaste sättet att avnjuta en av vårens absolut härligaste primörer.
Till receptet >>
3. Krossad färskpotatissoppa med ädelost och rädisor
Den milda smaken av färskpotatisen landar fint som bakgrund mot den skarpa ädelosten och krispiga rädisorna.
Annons
Till receptet >>
4. Inlagd rabarber med rostad mandel och vaniljvisp
Servera gärna den inlagda rabarbern i en fin glasburk tillsammans en klick vaniljvisp och rostad hackad mandel.
Till receptet >>
5. Cheesecake med vit chokladglass och jordgubbssirap
Vit chokladglass tillsammans med jordgubbssirap gör den här cheesecaken till en riktig höjdare.
Annons
Till receptet >>
Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Annons