Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vårens Primörer med färskostsdipp

26 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på primörer med färskostdipp
Servera vårens första primörer med en lätt syrlig färskostdipp, en lätt och god förrätt att bjuda på innan middagen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Primörer med färskostsdipp

Blanchera sparrisarna snabbt i kokande vatten om rå, krispig sparris inte är din grej.

Bjud på primörer med färskostdipp

4 portioner

Du behöver:

12 rädisor
12 späda morötter
12 gröna sparrisar

Smaksatt färskost:

1 ekologisk citron, skalet
200 g naturell färskost
1 msk flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Tvätta och ansa grönsakerna. Behåll gärna lite blast på rädisorna och morötterna om den är fräsch och ren från jord. Låt grönsakerna ligga i en skål med iskallt vatten i kylskåpet ett par timmar före servering så blir de extra krispiga och läckra.
  2. Riv skalet fint från citronen och blanda med färskosten. Smaka av med honung, salt och peppar och servera färskosten som dipp till grönsakerna.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Annons