Vårens Primörer med färskostsdipp
26 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Servera vårens första primörer med en lätt syrlig färskostdipp, en lätt och god förrätt att bjuda på innan middagen.
Annons
Primörer med färskostsdipp
Blanchera sparrisarna snabbt i kokande vatten om rå, krispig sparris inte är din grej.
4 portioner
Du behöver:
12 rädisor
12 späda morötter
12 gröna sparrisar
Smaksatt färskost:
1 ekologisk citron, skalet
200 g naturell färskost
1 msk flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Tvätta och ansa grönsakerna. Behåll gärna lite blast på rädisorna och morötterna om den är fräsch och ren från jord. Låt grönsakerna ligga i en skål med iskallt vatten i kylskåpet ett par timmar före servering så blir de extra krispiga och läckra.
- Riv skalet fint från citronen och blanda med färskosten. Smaka av med honung, salt och peppar och servera färskosten som dipp till grönsakerna.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons