Prosciuttolindad pilgrimsmussla
8 personer, som förrätt
Tid: 40 minuter
Du behöver:
24 körsbärstomater på kvist
24 små pilgrimsmusslor
12 skivor prosciutto (halverade)
3 msk olivolja (extra virgin)
3 msk smör
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 msk rivet skal & 1 msk saft från 1 citron
1 handfull slätbladig persilja (finhackad)
några blad rucola
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 180°. Lägg tomaterna, med kvistarna kvar, på en ugnsplåt, salta och peppra. Baka i ugnen i cirka 20 minuter, ta ut dem och sänk värmen till 120°.
Lägg en pilgrilmsmussla på en prosciuttobit och rulla in den. Fäst med tandpetare. Sätt en stekpanna på riktigt hög värme, hetta upp olivoljan och stek pilgrimsmusslorna snabbt tills prosciutton är krispig. Håll varmt i ugnen medan du tillreder resten.
Lägg smör och vitlök i en panna, låt smälta i cirka 2 minuter. Tillsätt citroncest och -saft. Rör ner persiljan. Servera musslorna med körsbärstomaterna, några rucolablad och ringla smöret över.