Proteinrika äggmuffins
Äggmuffins passar perfekt som frukost eller mellanmål, men kan även ätas som lunch eller middag tillsammans med en god sallad. Det är även ett gott tillbehör på en buffé. Varför inte till brunch?
Här är ett enkelt grundrecept som kan justeras beroende på hur många muffins du vill göra och hur stor muffinsplåt du har. Fyllningen kan varieras beroende på vad du tycker om och har hemma.
Äggmuffins – grundrecept
ca 6 muffins
Tid: 30 minuter
Du behöver:
3-4 ägg (beroende på storlek)
1 skvätt vatten eller mjölk
salt & svartpeppar
Förslag på fyllning:
riven ost, keso eller fetaost
rökt skinka/kalkon eller bacon
lax eller kyckling
spenat eller ruccola
soltorkade tomater
lök eller potatis
svamp
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ihop ägg med en skvätt vatten eller mjölk samt salt och peppar i en bunke.
- Fördela valfri fyllig i muffinsformar eller en oljad muffinsplåt. Häll på äggsmeten, men lämna lite plats annars kan smeten flyta ut när muffinsen sväller.
- Ställ in i ugnen och grädda ca 10-15 minuter.
Tips! Blanda gärna olika fyllningar på en och samma plåt. Äggmuffins håller flera dagar i kylskåpet och går även att frysa. Perfekt att förbereda och äta till frukost eller ta med som matsäck på utflykten.
Foto: IBL