Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fyllda tomater med parmachips och örtolja

05 maj, 2017
AvRedaktionen
Fyllda tomater med parmachips och örtolja.
Provencalefyllda tomater med spröda parmachips och ljuvlig örtolja. Servera som förrätt, som tillbehör till grillat kött eller på buffén.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 1 timme och 15 minuter

Du behöver:

6 tunna skivor parmaskinka

6 tomater

3 skivor vitt formbröd

1 vitlöksklyfta

1 citron

bladpersilja

1/2 dl olivolja

salt och peppar

Örtolja:

1 dl olivolja

färsk basilika

1 vitlöksklyfta

salt

Gör så här:

  1. Lägg skinkan på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 150° i 25–30 minuter. Ta ut dem och låt svalna.
  2. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur en del av innehållet.
  3. Skär av kanterna på brödet och smula ner resten i en bunke.
  4. Finhacka vitlök, riv skalet, på den fina delen av ett rivjärn, på den vältvättade citronen, och blanda med hackad persilja och olivolja. Smaka av med lite salt och peppar.
  5. Fördela brödblandningen i tomaterna och grilla dem mitt i ugnen på 225°, ca 5 minuter tills brödet fått en fin gyllene färg.
  6. Mixa ihop ingredienserna till örtoljan och ringla den över de varma tomaterna och servera de spröda parmachipsen till.
Fyllda tomater med parmachips och örtolja.
Fyllda tomater med parmachips och örtolja.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons