Fyllda tomater med parmachips och örtolja
05 maj, 2017
AvRedaktionen
Provencalefyllda tomater med spröda parmachips och ljuvlig örtolja. Servera som förrätt, som tillbehör till grillat kött eller på buffén.
Annons
4 personer
Tid: 1 timme och 15 minuter
Du behöver:
6 tunna skivor parmaskinka
6 tomater
3 skivor vitt formbröd
1 vitlöksklyfta
1 citron
bladpersilja
1/2 dl olivolja
salt och peppar
Örtolja:
1 dl olivolja
färsk basilika
1 vitlöksklyfta
salt
Gör så här:
- Lägg skinkan på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 150° i 25–30 minuter. Ta ut dem och låt svalna.
- Skär av toppen på tomaterna och gröp ur en del av innehållet.
- Skär av kanterna på brödet och smula ner resten i en bunke.
- Finhacka vitlök, riv skalet, på den fina delen av ett rivjärn, på den vältvättade citronen, och blanda med hackad persilja och olivolja. Smaka av med lite salt och peppar.
- Fördela brödblandningen i tomaterna och grilla dem mitt i ugnen på 225°, ca 5 minuter tills brödet fått en fin gyllene färg.
- Mixa ihop ingredienserna till örtoljan och ringla den över de varma tomaterna och servera de spröda parmachipsen till.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips
Annons