Pulled pork med krämig coleslaw
6 personer
Du behöver:
2 paket Old El Paso Stand‘N’Stuff Mini Tortillas
Pulled Pork:
1,5 kg benfri fläskkarré
2 msk flingsalt
1 tsk nymalen svartpeppar
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 aska rökig bbq-sås (250 ml)
Coleslaw:
300 g vitkål
2 morötter
1,5 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1,5 tsk dijonsenap
salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader. Torka av köttet och gnid in alla kryddorna. Lägg köttet i en ugnstålig gryta med lock. Skala och skär den gula löken i klyftor. Skala vitlöken. Lägg all lök runt omkring köttet i grytan. Häll på bbq-såsen så köttet och löken täcks. Låt stå under lock i den nedre delen av ugnen i minst 5 timmar eller tills det går att dra sönder köttet i trådar. Dra sönder hela köttet och blanda upp med såsen.
Coleslaw:
Riv kål och morot fint. Blanda tillsammans med alla andra ingredienser, smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå 1 timma i kylen innan servering.
Foto och recept: Old El Paso