Festliga små pumpa- och tofuspett
20 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Festliga små spett med marinerad tofu och pumpa passar utmärkt att bjuda på till fördrinken. Fina blir de också med rucola och svarta semsamfrön.
Annons
Pumpa- och tofuspett
Tofun blir godast om den får marinera över natten.
40 spett
Du behöver:
300 g fast tofu
1 vitlöksklyfta
2–3 cm färsk ingefära
3 msk lönnsirap
3 msk olivolja + lite till pumpan
3 msk tamari
1 liten pumpa
1 tsk malen koriander
Salt
Svarta sesamfrön
Till servering:
Rucola
Gör så här:
- Krama ur så mycket vätska som det går ur tofun i en ren kökshandduk. Skala vitlök och ingefära. Riv dem båda. Blanda lönnsirap, olja, tamari, vitlök och ingefära.
- Skär tofun i 2 cm stora kuber och lägg dem i marinaden, se till att allt är täckt och låt marinera i kylen över natten.
- Nästa dag, sätt ugnen på 200° och stek tofun i ugnen på bakplåtspappersklädd plåt i 20 minuter, rör om då och då. Ta ut, sänk värmen till 190°. Dela pumpan, ta bort skalet och skär köttet i 2 cm stora kuber. Krydda med olja, salt och koriander. Rör om så alla bitar täcks. Stek dem i ugnen 20 minuter, rör försiktigt om då och då. De ska bli mjuka, men ändå så de håller att trä på spett. Låt svalna, strö över svarta sesamfrön.
- Lägg ett rucolablad på en pumpakub och spetsa fast bladet och pumpan med ett spett, trä sedan på en tofubit. Servera.
Recept: Julie Bavant Foto: Caron Aline Sammanställt av Virginie Dolata, Sophie Pratt
Annons