Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pumpacappuccino med tryffel och parmesan

28 okt, 2015
AvRedaktionen
Pumpacappuccino med tryffel och parmesan.
En smarrig variant på pumpasoppa, perfekt att servera som förrätt på Halloween. I stället för tryffel kan man ringla över lite tryffelolja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

1 kg pumpa (muscat eller butternutpumpa)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk torkad timjan

1 liter grönsaks- eller hönsbuljong

1/2 dl torrt vitt vin

1 dl vispgrädde

1/2 dl crème fraiche

olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 dl mjölk

tryffel

parmesanost

färsk timjan

Pumpacappuccino med tryffel och parmesan.
Pumpacappuccino med tryffel och parmesan.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lelle Weibull
Recept: Daniel och Samantha Hartley/Zetas Trädgårdscafe

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons