Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Recept på lättbakade pumpafröbullar

12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på lättbakade pumpafröbullar
För att få perfekt form på bullarna grädda dem i en muffinform! Varför inte slå på stort och göra ett dubbelt recept på en gång och frys in? Då har du frukosten färdig ett bra tag framöver. Så här gör du lättbakade pumpafröbullar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Lättbakade pumpafröbullar

Perfekta till brunchen, soppan eller att fylla med godsaker som ostar och chark.

Så bakar du pumpafröbullar

12 små bröd

Du behöver:

100 g pumpafrön
1 msk salt
25 g jäst
3 dl vatten
2 dl lättfil
1 ½ msk olivolja
2 dl (125 g) grahamsmjöl
8 ¾ dl (525 g) vetemjöl

Pensling och topping:

2 msk vatten
Vallmofrö

Gör så här:

  1. Rosta pumpafröna lätt med salt i en torr stekpanna. Lös upp jäst i vatten och lättfil. Tillsätt pumpafrön. Tillsätt olja och de två olika mjölsorterna. Arbeta ihop till en jämn och smidig deg. Låt jäsa under duk på dragfri plats i 30 minuter.
  2. Rulla 12 bullar av degen. Fördela dem i en muffinsform av metall där fördjupningarna fodrats med bakplåtspapper.
  3. Pensla bullarna med vatten och strö vallmofrön över. Grädda på 210° i ugnen på näst översta falsen i 20–25 minuter, tills vackert gyllene.

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tanggaard

LÄS MER: 6 smarta tips för en snabb frukost

Annons