Pumpapuré med löjrom
15 mar, 2022
AvMorten Shou
Pumpapuré med löjrom är en läcker liten aptitretare att servera till ett glas bubbel!
Annons
Pumpapuré med löjrom
En symfoni för gommen med lena, läckra konsistenser och fina smaker.
4 portioner
Du behöver:
1 hokkaidopumpa
1 ekologisk citron
2 dl lätt crème fraiche
200 g löjrom
Flingsalt
Olivolja
Garnering:
1 knippe färsk dragon
Gör så här:
- Dela pumpan och gröp ur kärnorna med en sked. Släng kärnorna. Skär pumpaköttet i mindre bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Slå bort kokvattnet och mixa pumpan till en jämn puré.
- Riv citronskalet fint, och pressa saften ur citronen. Justera konsistensen på purén med crème fraiche och smaka av med citronsaft.
- Krydda efter smak upp löjrommen med salt, citronskal och lite olivolja.
- Lägg en sked puré och en sked löjrom på varje tallrik. Garnera med färsk dragon och droppa lite olja över.
Foto: Stine Christiansen
Annons