Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pumpasoppa med basilikadroppar

29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
Brukar du också titta längtansfullt på de vackra gula pumporna när de dyker upp i butiken på höstkanten, och fundera på vad i all världen man ska göra med dem? Här är svaret: koka och mixa en soppa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pumpasoppa med basilikadroppar.
Pumpasoppa med basilikadroppar.

4 personer

Du behöver:

500 g pumpakött

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 vanliga potatisar eller 1 sötpotatis

1 morot

olja (till stekning)

1 liter grönsaksbuljong

salt och nymalen svartpeppar

Örtolja:

1 dl olivolja, färsk basilika och 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

Skär bort skalet på pumpan, och tärna köttet tillsammans med lök, vitlök, potatis och morot. Fräs alltsammans i en skvätt olja, utan att det tar färg. Häll på buljong och låt koka tills alla grönsaker är mjuka, ca 20 minuter. Mixa till slät konsistens med stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.

Mixa 1 dl olivolja med 1 kvist basilika och 1 klyfta vitlök, och droppa/skeda detta över den varma soppan.

Annons