Pumpasoppa med basilikadroppar
29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
Brukar du också titta längtansfullt på de vackra gula pumporna när de dyker upp i butiken på höstkanten, och fundera på vad i all världen man ska göra med dem? Här är svaret: koka och mixa en soppa.
Annons
4 personer
Du behöver:
500 g pumpakött
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 vanliga potatisar eller 1 sötpotatis
1 morot
olja (till stekning)
1 liter grönsaksbuljong
salt och nymalen svartpeppar
Örtolja:
1 dl olivolja, färsk basilika och 1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Skär bort skalet på pumpan, och tärna köttet tillsammans med lök, vitlök, potatis och morot. Fräs alltsammans i en skvätt olja, utan att det tar färg. Häll på buljong och låt koka tills alla grönsaker är mjuka, ca 20 minuter. Mixa till slät konsistens med stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.
Mixa 1 dl olivolja med 1 kvist basilika och 1 klyfta vitlök, och droppa/skeda detta över den varma soppan.
Annons