Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pumpasoppa med chili och lime

05 aug, 2017
AvRedaktionen
Pumpasoppa med chili och lime.
Värmande pumpasoppa smaksatt med lime och citrongräs, som rundas av med lite grädde. Perfekt höstmat, varför inte till halloween?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

1 bananschalottenlök (hackad)

1 röd chilli (urkärnad och hackad)

300 g skalad butternut pumpa (skalad och tärnad)

3 dl hönsbuljong

1 citrongräs (delat och öppnat)

4 limeblad

3 dl grädde

1 msk lime

salt och peppar

Till dekoration:

ärtskott

Gör så här:

Fräs löken mjuk i olja i en gryta, låt den inte ta färg. Häll i chili och pumpa samt buljong, citrongräs och hela limeblad. Koka upp, sänk värmen och låt soppan koka cirka 10 minuter. Fiska upp limeblad och citrongräs, tillsätt grädden. Mixa soppan.

Smaksätt med lime, salt och peppar. Låt soppan koka upp före servering. Servera soppan i varma tallrikar.

Pumpasoppa med chili och lime.
Pumpasoppa med chili och lime.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lena Grenfelt
Recept: Filippa Löf-Ersson
Assistent: Emma Nilsson, Kevin Trandem

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons