Purjolök och fänkål i foliepaket
17 aug, 2017
AvRedaktionen
Smakrikt foliepaket med purjolök och fänkål som sköter sig självt medan fisken eller köttet är på grillen. Använd gärna det smälta smöret som sås också.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 purjolök
1 stånd fänkål
1 tsk hela fänkålsfrön
2 färska lagerblad
50 g Arla Svenskt Smör
½ tsk salt
Gör så här:
- Skölj och skär fänkål och purjolök i mindre bitar och lägg på en folieruta.
- Skär smöret i tunna skivor och lägg på grönsakerna tillsammans med kryddorna och vik ihop till ett paket.
- Picka lite hål på ovansidan av paketet och lägg på grillen.
- Baka tills fänkål och purjolök är genommjuka, 10-15 min.
Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016
Annons