Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Quesadilla med cheddar, majs och lök

13 aug, 2016
AvRedaktionen
Quesadilla med cheddar, majs och lök.
Uppdatera fredagsmyset och prova en ny typ av snacks att äta tillsammans med de du tycker om. Hönökaka och cheddarost passar utmärkt att göra quesadillas på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Tid: 15 min

Du behöver:

2 Pågen Hönökaka

3 salladslökar eller ½ rödlök

1 dl majs

150 g riven cheddarost

Smör eller olivolja till stekning.

Gör så här:

1. Lägg ut en av Hönökakorna med den bulliga sidan uppåt.

2. Strimla salladslökarna/skala och hacka rödlöken fint. Blanda samman lök, majs och ost. Fördela över Hönökakan. Toppa med den andra Hönökakan, vänd med den bulliga sidan nedåt. Skär sedan på hälften.

3. Hetta upp ett mackjärn eller en stekpanna med smör eller olivolja. Grilla, eller stek sedan Hönökakan på medelvärme på båda sidor. Upprepa med den andra delen.

4. Skär de nystekta Hönökakorna i mindre tårtbitar – servera!

Quesadilla med cheddar, majs och lök. Foto: Pågen
Quesadilla med cheddar, majs och lök. Foto: Pågen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons