Quesadillas med kyckling och majssallad
05 sep, 2018
AvRedaktionen
Quesadillas är fast food när den är som bäst! Här har vi fyllt dem med kyckling, cheddar, pesto och spenat. Servera med majssallad.
Annons
4 personer
Du behöver:
3 kycklingbröstfiléer
salt
färskmalen svartpeppar
olja, till stekning
75 g babyspenat
4 msk pesto
8 tortillabröd
150 g riven cheddar
Mexikansk sallad:
2 majskolvar
4 små hjärtsalladshuvuden
3 tomater
1 rödlök
1 kruka färsk koriander
2 msk olivolja
1 lime, saften
salt
Till servering:
2 dl crème fraiche
Gör så här:
- Stek kycklingfiléerna i lite olja i stekpanna, krydda med salt och peppar. Låt svalna och strimla.
- Skölj och torka babyspenaten. Bred pesto på 4 av tortillabröden. Fördela spenat, kycklingstrimlor och riven cheddar ovanpå peston och lägg på de andra bröden som lock. Stek i olja i stekpanna på båda sidor tills de är gyllene och osten smält. Skär i fjärdedelar.
- Koka upp majskolvarna i 5 minuter, skär av majsen i stora stycken med en kniv. Skölj och hacka hjärtsalladen, skölj och hacka tomaterna. Skala rödlöken, strimla den. Hacka koriandern. Vänd ihop tomat, majs, rödlök och koriander i en bunke, smaka av med olivolja, lime och salt. Servera allt med crème fraiche.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons