Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Quesadillas med röd paprika, koriander och avokadoröra

15 maj, 2015
AvRedaktionen
Quesadillas med röd paprika, koriander och avokadoröra.
Varma tortillabröd fyllda med riven ost, röd paprika, hackad koriander och chili. Servera dem med mosad avokado smaksatt med lite salt, eller med guacamole och gräddfil.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

8 tortillabröd (ca 20 cm i diameter)

Fyllning:

6–7 dl (175 g) prästost, finriven

1 stor röd paprika, finhackad

4–5 msk färsk koriander, hackad

1–2 röda eller gröna chilifrukter, finhackade

4–5 salladslökar, strimlade

Tillbehör:

gräddfil

avokadoröra

Gör så här, quesadillas:

Blanda och bre ut fyllningen på hälften av de mjuka tortillabröden. Lägg resten av bröden ovanpå och tryck till med handen. Värm en stekpanna, gärna teflon, och stek varje ”dubbelkaka” utan fett i cirka 2 minuter på varje sida. Trava dem på en tallrik och täck med handduk tills alla är stekta. Skär (eller klipp) i 6–8 bitar och servera med avokadoröra.

Gör så här, avokadoröra:

Gröp ur och mosa avokadoköttet med en gaffel. Smaksätt med lite salt, nymalen svartpeppar och en aning majsolja. Röran ska inte bli helt jämn, det är gott att känna en och annan liten avokadobit.

Quesadillas med röd paprika, koriander och avokadoröra.
Quesadillas med röd paprika, koriander och avokadoröra.

Recept: Anna Bergström
Foto: Fanny Bergström

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons