Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lyxig Quiche Lorraine med serranoskinka

24 apr, 2019
AvRedaktionen
Lyxig Quiche Lorraine med serranoskinka.
Quiche Lorraine (ost- och skinkpaj) är en gammal klassiker som är värd en comeback! Prova vår lyxvariant med serranoskinka och söta körsbärstomater.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Perfekt på en buffé, som lyxig lunch eller lättare middag. Servera alltid med en krispig sallad.

6 personer

Pajdeg:

100 g smör

3 dl vetemjöl

3 msk kallt vatten

Fyllning:

1 schalottenlök

100 g serranoskinka

olja, till stekning

2 stjälkar timjan

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

3 ägg

3 dl mellangrädde

3 dl riven smakrik ost

5 körsbärstomater

Gör så här:

Nyp ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen med gaffel och låt stå i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter. Skala och finhacka lök. Skär skinkan i strimlor. Fräs i olja i stekpanna. Krydda med riven timjan, salt och peppar, ta från värmen. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Ta ut pajen, sänk värmen till 200°. Lägg skinkblandning och ost i pajformen. Häll över äggstanningen. Lägg på halverade tomater. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter eller tills äggstanningen stannat. Lägg folie över om pajen börjar bli för brun på toppen.

Quiche Lorraine med serranoskinka.
Quiche Lorraine med serranoskinka.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons