Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Quinoa-bowl med sojapicklade ägg och grönkålschips

25 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på quinoa-bowl med sojapicklade ägg, avokado och grönkålschips
Om du är en av dem som tror quinoa måste vara tråkigt så har du fel. Quinoa förtjänar att matchas med andra godsaker, såsom avokado, grönkålschips och inte minst sojapicklade ägg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Tips på lyxig påskmat, stekt inlagd strömming med ölBrand logo
Tips på lyxig påskmat, stekt inlagd strömming med öl
Här är rätten du ska laga i påsk.

Quinoa med sojapicklade ägg, avokado och grönkålschips

Krispiga grönkålschips trivs bra med krämiga ägg och avokado.

Bjud på quinoa med sojapicklade ägg, avokado och grönkålschips

4 portioner

Du behöver:

200 g quino
2 avokado
1 tsk chiliflagor
1 msk salt

Sojapicklade ägg:

4 ägg
½ dl mirin
1 dl japansk soja
5 dl vatten

Grönkålschips:

200 g grönkål
2 msk olivolja
2 tsk five spice-krydda
1 msk chiliflagor

Tahinidressing:

1 dl tahini
2 msk vatten
4 msk limesaft

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och lägg i äggen, koka så äggulan blir krämig i cirka 6 minuter. Kyl och skala äggen. Rör ihop mirin, soja och vatten. Lägg äggen i marinaden och låt marinera minst 1 timme, gärna 1 dygn i kylen.
  2. Skölj och koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°.
  3. Skölj och riv grönkålen i mindre bitar. Vänd med olja och kryddor och fördela på bakplåtspappersklädd plåt. Ugnsbaka i cirka 8 minuter tills den är krispig. Skala och skär avokadon i klyftor. Fördela quinoa i botten på fyra skålar, lägg på grönkålschips, halverade ägg, avokado och krydda med chiliflagor och salt.

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard

Annons