Quinoa-bowl med sojapicklade ägg och grönkålschips
25 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Om du är en av dem som tror quinoa måste vara tråkigt så har du fel. Quinoa förtjänar att matchas med andra godsaker, såsom avokado, grönkålschips och inte minst sojapicklade ägg.
Annons
Quinoa med sojapicklade ägg, avokado och grönkålschips
Krispiga grönkålschips trivs bra med krämiga ägg och avokado.
4 portioner
Du behöver:
200 g quino
2 avokado
1 tsk chiliflagor
1 msk salt
Sojapicklade ägg:
4 ägg
½ dl mirin
1 dl japansk soja
5 dl vatten
Grönkålschips:
200 g grönkål
2 msk olivolja
2 tsk five spice-krydda
1 msk chiliflagor
Tahinidressing:
1 dl tahini
2 msk vatten
4 msk limesaft
Gör så här:
- Koka upp vatten och lägg i äggen, koka så äggulan blir krämig i cirka 6 minuter. Kyl och skala äggen. Rör ihop mirin, soja och vatten. Lägg äggen i marinaden och låt marinera minst 1 timme, gärna 1 dygn i kylen.
- Skölj och koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°.
- Skölj och riv grönkålen i mindre bitar. Vänd med olja och kryddor och fördela på bakplåtspappersklädd plåt. Ugnsbaka i cirka 8 minuter tills den är krispig. Skala och skär avokadon i klyftor. Fördela quinoa i botten på fyra skålar, lägg på grönkålschips, halverade ägg, avokado och krydda med chiliflagor och salt.
Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard
Annons