Quinoa- och quornsallad med bönor och nötter
05 jan, 2018
AvRedaktionen
Den här vegetariska salladen med quinoa och quorn är lika god som hel måltid eller som tillbehör. Dressingen med citron blir pricken över i.
Annons
4–6 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
4 portioner vit quinoa
300 g quornbitar
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 kruksallat
75 g rucola
10–15 små tomater (i olika färger)
1 gurka
100 g cannellinibönor
100 g edamame/sojabönor
1 gul morot (riven)
1/2 dl hasselnötter
Citrondressing:
1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk pressad citron
salt och vitpeppar
Gör så här:
- Koka quinoan efter anvisningarna på paketet.
- Stek quornbitarna i olja och fint hackad vitlök. Salta och peppra.
- Riv sallat och skär rucola i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skala gurkan och skär i småbitar. Blanda allt.
- Rör i bönor och riven morot. Strö över hasselnötter.
- Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Häll över salladen innan servering.
Annons