Så gör du en enkel quinoagröt med äpple och kanel
Gröt är ett bra alternativ till frukost eller mellanmål om du behöver bli mätt och ge kroppen extra styrka. Och eftersom vi är stora trendjunkies så vill vi i alla lägen testa nya varianter på recept och då även när det kommer till gröt. Därför bad vi vår bloggare Anja Forsnor att visa oss hur man slänger ihop en god och fräsch quinoagröt med äpple och kanel. Hitta receptet och se guiden på hur du tillagar gröten nedan.
Vill du hitta fler nyttiga recept? Klicka dig in på Anjas blogg genom länken här.
Recept:
1 portion
1 dl okokt quinoa
1 dl vatten
1 dl mandelmjölk
1 rivet äpple
1 tsk honung
½ tsk mald kanel
½ tsk mald ingefära
flingsalt
Toppa med: valnötter, tahini, honung och mandelmjölk.
Gör så här:
Häll quinoa, vatten, mandelmjölk och rivet äpple i en kastrull. Koka på medelhög värme i cirka 15 minuter, tills vattnet kokat bort. Ta kastrullen av spisen och smaksätt gröten med kanel, ingefära och honung. Rör runt! Häll upp gröten i en skål, toppa med rivet äpple, valnötter, tahini, flingsalt, honung och avsluta med mandelmjölk.
Här visar Anja hur du tillagar gröten steg för steg:
Foto: Johan Hedberg