Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Quinoasallad med rucola, torkade bär och nötter

29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Här har jag blandat den varma quinoan med russin, torkade tranbär och pistaschnötter. Hittar du inte detta, byt ut mot aprikoser och hasselnötter!

4 dl quinoa

höns- eller grönsaksbuljong (till kokning)

1 granatäpple

rostade pumpafrön/nötter (efter smak)

1 näve russin (gärna ljusa)

1 näve torkade tranbär (finns i välsorterade mataffärer)

rucolasallad

salt och svartpeppar

lite olivolja

Koka quinoan på svag värme i dubbla mängden vätska i till exempel buljong, ca 15 minuter. Låt den gärna stå och dra en stund efter kokning.

Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna. Blanda vid servering med nötter, russin och torkade bär.

Lägg upp quinoan på en bädd av rucola, krydda gärna lite extra med flingsalt, nymalen svartpeppar samt droppa lite olivolja över.

Servera salladen varm eller ljummen.

Annons