Quinoasallad med rucola, torkade bär och nötter
4 personer
Här har jag blandat den varma quinoan med russin, torkade tranbär och pistaschnötter. Hittar du inte detta, byt ut mot aprikoser och hasselnötter!
4 dl quinoa
höns- eller grönsaksbuljong (till kokning)
1 granatäpple
rostade pumpafrön/nötter (efter smak)
1 näve russin (gärna ljusa)
1 näve torkade tranbär (finns i välsorterade mataffärer)
rucolasallad
salt och svartpeppar
lite olivolja
Koka quinoan på svag värme i dubbla mängden vätska i till exempel buljong, ca 15 minuter. Låt den gärna stå och dra en stund efter kokning.
Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna. Blanda vid servering med nötter, russin och torkade bär.
Lägg upp quinoan på en bädd av rucola, krydda gärna lite extra med flingsalt, nymalen svartpeppar samt droppa lite olivolja över.
Servera salladen varm eller ljummen.