Quinoasallad med rucola, torkade bär och nötter
4 personer
Tid: 25 minuter
Vid det här laget har nästan alla svenskar testat det lilla quinoa-fröet. Här är den blandad med russin, tranbär och pumpafrön. Hittar du inte dessa, byt ut mot aprikoser och hasselnötter.
4 dl quinoa
höns- eller grönsaksbuljong (till kokning)
1 granatäpple
rostade pumpafrön/nötter (efter smak)
1 näve russin (gärna ljusa)
1 näve torkade tranbär
rucolasallad
salt och svartpeppar
lite olivolja
Koka quinoan på svag värme i dubbla mängden vätska i till exempel buljong, cirka 15 minuter. Låt den gärna stå och dra en stund efter kokning. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna. Blanda vid servering med frön, russin och torkade bär. Lägg upp quinoan på en bädd av rucola, krydda gärna lite extra med flingsalt, nymalen svartpeppar samt droppa lite olivolja över. Servera salladen varm eller ljummen.