Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Quinoasallad med rucola, torkade bär och nötter

16 feb, 2012
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Quinoa – ett gott alternativ till pasta eller ris.

 

4 personer

Tid: 25 minuter

 

Vid det här laget har nästan alla svenskar testat det lilla quinoa-fröet. Här är den blandad med russin, tranbär och pumpafrön. Hittar du inte dessa, byt ut mot aprikoser och hasselnötter.

 

4 dl quinoa

höns- eller grönsaksbuljong (till kokning)

1 granatäpple

rostade pumpafrön/nötter (efter smak)

1 näve russin (gärna ljusa)

1 näve torkade tranbär

rucolasallad

salt och svartpeppar

lite olivolja

 

Koka quinoan på svag värme i dubbla mängden vätska i till exempel buljong, cirka 15 minuter. Låt den gärna stå och dra en stund efter kokning. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna. Blanda vid servering med frön, russin och torkade bär. Lägg upp quinoan på en bädd av rucola, krydda gärna lite extra med flingsalt, nymalen svartpeppar samt droppa lite olivolja över. Servera salladen varm eller ljummen.

Annons