Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Quorn Bowl med rött ris och majsdipp

04 okt, 2016
AvRedaktionen
Quorn Bowl med rött ris och majsdipp.
Att servera maten i en bowl har blivit trendigt. Här är en vegetarisk variant med quorn, avokado, bönor, rött ris och majsdipp. En både god och näringsrik måltid!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 paket Quorn Strimlor (300g)

2 dl rött ris

1 avokado

2 tomater

100 g blandad sallad

200 g svarta bönor

1 lime

salt

peppar

olja till stekning

Majsdipp:

300 g majskorn på burk, avrunna

1⁄2 citron

1 dl cashewnötter

2 msk olivolja

1 tsk chiliflakes

salt

peppar

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och håll varmt.
  2. Hetta upp olja i panna på medelvärme och stek Strimlorna gyllene cirka 6-8 minuter. Salta och peppra.
  3. Gröp ur avokadorna, dela dem och tomaterna grovt. Pressa över saften från limen. Mixa alla ingredienser till majsdippen slätt med mixerstav.
  4. Servera Strimlor, ris, avokado- och tomatsallad, svarta bönor och sallad i en djup tallrik. Toppa med majsdipp, lite flingsalt och svartpeppar.

Näringsvärde per portion: 629 kcal/68 g kolhydrater/24 g protein/29 g fett

Fler goda och nyttiga bowls hittar du här >>

Quorn Bowl med rött ris och majsdipp.
Quorn Bowl med rött ris och majsdipp.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons