Quorn Bowl med rött ris och majsdipp
04 okt, 2016
AvRedaktionen
Att servera maten i en bowl har blivit trendigt. Här är en vegetarisk variant med quorn, avokado, bönor, rött ris och majsdipp. En både god och näringsrik måltid!
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 paket Quorn Strimlor (300g)
2 dl rött ris
1 avokado
2 tomater
100 g blandad sallad
200 g svarta bönor
1 lime
salt
peppar
olja till stekning
Majsdipp:
300 g majskorn på burk, avrunna
1⁄2 citron
1 dl cashewnötter
2 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
salt
peppar
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och håll varmt.
- Hetta upp olja i panna på medelvärme och stek Strimlorna gyllene cirka 6-8 minuter. Salta och peppra.
- Gröp ur avokadorna, dela dem och tomaterna grovt. Pressa över saften från limen. Mixa alla ingredienser till majsdippen slätt med mixerstav.
- Servera Strimlor, ris, avokado- och tomatsallad, svarta bönor och sallad i en djup tallrik. Toppa med majsdipp, lite flingsalt och svartpeppar.
Näringsvärde per portion: 629 kcal/68 g kolhydrater/24 g protein/29 g fett
Annons