Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Quorn lanserar bratwurst + 5 tips på toppings

16 maj, 2018
AvRedaktionen
Quorn Bratwurst med honungssenap och picklad rödlök.
Grillsäsongen är här och det har aldrig varit enklare eller godare att grilla vego. Efter succén med Quorn Burgare lanserar nu Quorn ännu en hit till grillen – Quorn Bratwurst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Quorn Bratwurst är en efterlängtat nyhet för alla korvälskare som har saknat en riktigt god vegokorv till grillen. Korven kan grillas eller stekas direkt från frysen och med goda toppings och tillbehör blir det en mättande måltid.

En förpackning Quorn Bratwurst innehåller tre korvar och kostar ca 35 kr. De finns att köpa på ICA och Coop.

5 tips på toppings & tillbehör:

1. Picklad rödlök:

2 rödlökar, finstrimlade

1 dl ättika

2 dl strösocker

3 dl vatten

Gör så här: Blanda ättika, strösocker och vatten i kastrull och värm på spis. Lägg rödlöken i den varma lagen och låt dra cirka 30 minuter.

2. Honungssenap:

1 dl senapsfrön

1 msk ättikssprit

4 msk honung

vatten

Gör så här: Mixa senapsfrön, ättikssprit och honung i matberedare. Tillsätt vatten tills du får bra konsistens.

3. Chunky ketchup:

500 g tomater

½ finhackad gul lök

2 msk socker

3 msk vinäger

½ tsk dijonsenap

salt

peppar

het pepparsås

Gör så här: Skär 500 g tomater i små bitar och blanda i kastrull med lök, socker och vinäger. Sjud på svag värme och reducera till ¼. Låt svalna och mixa sen grovt. Tillsätt dijonsenap och smaka av med salt, peppar och het pepparsås.

Annons

4. Karamelliserad lök:

2 gula lökar, strimlade

smör till stekning

½ msk honung

½ msk balsamvinäger

cayennepeppar efter smak

Gör så här: Stek löken gyllenbrun i smör. Ringla över honung och balsamvinäger. Tillsätt cayennepeppar efter smak.

5. Salsa:

5 tomater

1 salladslök

1 vitlöksklyfta

½ jalapeño

1 lime

1 näve färsk koriander

1 msk olivolja

salt

peppar

Gör så här: Skär tomater i bitar och blanda med finhackad salladslök, vitlök och jalapeño. Pressa lime, riv i färsk koriander och tillsätt olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Läs också: 7 enkla tips som gör varmkorven till något extra

Med lite fantasi kan du ta varmkorven till nya höjder!
Med lite fantasi kan du ta varmkorven till nya höjder! Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons