Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök

19 maj, 2017
AvRedaktionen
Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök.
Älskar du ost och hamburgare men vill skippa köttet? Då kommer du att älska den här lakto-ovo-vegetarisk burgaren med tre sorters ost och karamelliserad lök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

4 Quorn Burgare

4 burgarbröd

4 skivor cheddarost (löpefri)

4 skivor mozzarella (löpefri)

salt & peppar

olja till stekning

Cream cheese dip:

2 msk crème fraîche

4 msk cream cheese mögelost (löpefri)

Karamelliserad lök:

1 gul lök

1 msk smör

2 tsk socker

salt

Till servering:

romansallad

tomat

groddar

karamelliserad lök

Gör så här:

Karamelliserad lök: Skiva lök. Hetta upp smör i panna på hög värme. Bryn löken så att den tar färg. Sänk värmen och låt löken mjukna 7-10 minuter. Salta och sockra.

Burgare: Stek eller grilla burgarna i olja enligt anvisning på förpackningen. Salta och peppra efter smak. Toppa varje burgare med en skiva cheddar och en skiva mozzarella i slutet av stekningen så hinner de smälta lite.

Cream cheese dip: Blanda crème fraîche och cream cheese till en slät kräm.

Montera burgarna med bröd, cream cheese dip, sallad, tomat, groddar och karamelliserad lök.

Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök.
Vegetarisk triple-cheese-burgare med karamelliserad lök.

Recept och foto: Quorn

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons