Quorn lanserar veganska pålägg – och 8 andra nyheter
Fler och fler väljer att äta grönt, om än inte en helvegetarisk kost, så åtminstone några gånger i veckan. Förutom att en växtbaserad kost är bra för kroppen är ett minskat intag av animaliska produkter och kött även bra för miljön.
Och ju fler som hakar på den gröna trenden, desto större blir utbudet och som ett resultat blir det mer att välja mellan till både frukost, lunch, mellanmål och middag!
I höst lanserar Quorn tio nyheter som kommer hittas i såväl frys- som i kyldisken. Förutom en vegetarisk pepparstek och en vegansk burgare hittar vi även två olika sorters korvar – chipotala och bratwurst – bland nyheterna. Men den kanske mest spännande nyheten måste ändå vara deliprodukterna, som kommer finnas i kyldiskarna och är redo att förtäras på stört.
Påläggen kommer i smidiga skivor och det släpps två varianter av veganska skivor, samt två varianter av ovo-vegetariska skivor, antingen med rökt smak eller med smak av spenat och paprika.
De två sista nyheterna är skurna filéer, varav en av sorterna är smaksatt med chili och lime. Här är några härliga tips vad du kan göra med skivorna.
Vegansk VLT
Det här är den veganska varianten av den populära BLT-mackan (bacon, lettuce, tomato).
1 smörgås
Du behöver:
- 4 st veganska skivor, exempelvis Quorn vegan med rökt smak
- 4 skivor rostbröd
- 2 msk vegansk majonnäs
- 1 tomat
- Sallad
- Salt och peppar
Gör så här:
1. Rosta brödskivorna, skiva tomaten och bred majonnäs på samtliga brödskivor.
2. Montera mackan och varva bröd, veganska skivor, sallad och tomat. Salta och peppra efter smak.
Bagel med veganska skivor
Fullmatad och helt vegansk bagel som du kan äta till frukost, lunch, middag – eller när helst du är sugen på något gott!
1 smörgås
Du behöver:
- 1 bagel
- 3 st veganska skivor, exempelvis Quorns veganska skivor
- 1 msk vegansk cream cheese
- Sallad
- Groddar
- Salt och peppar
Gör så här:
1. Rosta bageln och bred på cream cheese.
2. Lägg på veganska skivor, sallad och groddar. Salta och peppra efter smak.
Levain med vegoskivor och betor
En smörgås som är lika god som vacker, med de färgglada grönsakerna och avokado som mättar.
1 smörgås
Du behöver:
- 3 st påläggsskivor, exempelvis Quorns skivor med spenat och paprika
- 1 skiva levainbröd
- Avokado
- Polkabeta
- Gulbeta
- Rädisa
- Groddar
- Salt och peppar
1. Rosta brödet och mosa avokadon, blanda med salt och peppar. Hyvla betorna och rädisan tunt.
2. Lägg vegoskivorna på brödet och toppa med avokado, betor, rädisor och groddar. Salta och peppra efter smak.
Läs också:
Vegan eller vegetarian? Tänk på detta när du väljer dina måltider
Magnum släpper vegansk glass – då kan du köpa den
Nina Campioni: Att äta veganskt – så funkar det
Recept och foto: Quorn
Artikeln publicerades först på MåBra.