Quorn Stroganoff med ris
04 apr, 2017
AvRedaktionen
Lakto-ovo-vegetarisk variant på vardagsklassikern korv stroganoff, med Quorn istället för korv. Toppa med färsk persilja och servera med kokt ris.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 paket Quorn Strimlor (300 g)
1 gul lök
2 dl crème fraiche
200 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
olja till stekning
salt och peppar
Till servering:
200 g okokt ris
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning.
- Skala och hacka löken fint. Fräs strimlorna och löken i olja några minuter tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré.
- Häll i passerade tomater, crème fraiche och senap. Späd eventuellt ut med lite vatten. Låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt ris.
Klimatberäknat recept
Klimatavtrycket för det här receptet är 0,59 kg CO2e per portion. Om det här receptet hade tillagats med falukorv i stället för Quorn Filéer hade avtrycket varit 0,74 kg CO2e per portion. Det rekommenderade dagliga klimatavtrycket för mat per person är 2,5 kg CO2e.
Recept och foto: Quorn
Annons