Rabarber-granita med moussserande
01 jul, 2015
AvRedaktionen
Granita är absolut det enklaste sättet att göra glass. Blanda rabarber med socker, agavesirap och prosecco eller mousserande vin. Läskande gott!
Annons
6 personer
Tid: 20 minuter + tid i frys
Ingredienser:
1 1/2 kg rabarber
200 g socker
1 msk agavesirap
2 dl prosecco eller mousserande vin
Gör så här:
Skär rabarbern i bitar. Värm rabarberbitarna med 5 dl vatten och socker i en kastrull, cirka 6 minuter, tills sockret löst sig. Låt svalna och stå i cirka 3 timmar. Häll saften i en skål. Purea rabarbern och sila gen om en sil. Blanda rabarbersaft, agavesirap och prosecco och häll över i en låg form, inte högre än 4 centimeter. Frys över natten. Ställ granitan i kylskåpet 15 minuter innan servering. Repa en gaffel över fruktmassan för att få loss bitar av granitan.
Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips
Annons