Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rabarber-margarita

05 jan, 2023
AvLouisa Lorang
Så gör du en rabarber-margarita
Längtar du efter våren så är det just en rabarber-margarita du behöver – en rosa dröm i ett glas!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du tre lyxiga och snabba drinktilltuggBrand logo
Så gör du tre lyxiga och snabba drinktilltugg

Rabarber-margarita

Med en härlig förnimmelse av vår!

En rabarber-margarita för tankarna till våren

6 glas

Annons

Du behöver:

500 g fryst rabarber
3,8 dl (350 g) strösocker
1 ½ liter kallt vatten

Margarita:

Istärningar, ca 5 nävar
3 dl färskpressad limesaft
2 dl Cointreau
4 dl tequila
2 lime, i skivor

Pepparkant:

2 tsk krossad svartpeppar
1 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
½ tsk cayennepeppar
1 dl färskpressad limesaft

Garnering:

Limeskivor
Rabarberskivor

Gör så här:

  1. Har du hela rabarber, börja med att skära 6 smala strimlor med potatisskalare. Lägg strimlorna i iskallt vatten fram till servering. Spara annars några bitar till dekoration.
  2. Skär resten av rabarbern i små bitar, lägg ner i en kastrull med socker och vatten. Låt småkoka i 15 minuter. Stäng av värmen och låt saften stå och dra i 15 minuter.
  3. Koka upp igen, låt koka 15 minuter och sedan stå och dra i ytterligare 15 minuter. Då får du ut maximalt med smak ur rabarbern. Sila saften genom en finmaskig sil. Låt svalna helt och sedan stå i kylen.
  4. Pepparkant: Blanda peppar, socker, lätt smulat flingsalt och cayenne i en skål. Häll upp lite kryddblandning på ett fat. Gnid lite limesaft på kanten av ett glas och doppa därefter i kryddblandningen. Gör likadant med alla glas.
  5. Fyll en tillbringare med istärningar. Häll ner den kalla rabarbersaften, limesaft, Cointreau, tequila och limeskivor.
  6. Slå upp drinken i glasen, garnera med strimlad rabarber och servera genast.

Foto: Columbus Leth

Annons