Rabarber-margarita
05 jan, 2023
AvLouisa Lorang
Längtar du efter våren så är det just en rabarber-margarita du behöver – en rosa dröm i ett glas!
Annons
Rabarber-margarita
Med en härlig förnimmelse av vår!
6 glas
Annons
Du behöver:
500 g fryst rabarber
3,8 dl (350 g) strösocker
1 ½ liter kallt vatten
Margarita:
Istärningar, ca 5 nävar
3 dl färskpressad limesaft
2 dl Cointreau
4 dl tequila
2 lime, i skivor
Pepparkant:
2 tsk krossad svartpeppar
1 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
½ tsk cayennepeppar
1 dl färskpressad limesaft
Garnering:
Limeskivor
Rabarberskivor
Gör så här:
- Har du hela rabarber, börja med att skära 6 smala strimlor med potatisskalare. Lägg strimlorna i iskallt vatten fram till servering. Spara annars några bitar till dekoration.
- Skär resten av rabarbern i små bitar, lägg ner i en kastrull med socker och vatten. Låt småkoka i 15 minuter. Stäng av värmen och låt saften stå och dra i 15 minuter.
- Koka upp igen, låt koka 15 minuter och sedan stå och dra i ytterligare 15 minuter. Då får du ut maximalt med smak ur rabarbern. Sila saften genom en finmaskig sil. Låt svalna helt och sedan stå i kylen.
- Pepparkant: Blanda peppar, socker, lätt smulat flingsalt och cayenne i en skål. Häll upp lite kryddblandning på ett fat. Gnid lite limesaft på kanten av ett glas och doppa därefter i kryddblandningen. Gör likadant med alla glas.
- Fyll en tillbringare med istärningar. Häll ner den kalla rabarbersaften, limesaft, Cointreau, tequila och limeskivor.
- Slå upp drinken i glasen, garnera med strimlad rabarber och servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons