Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Recept på Somrig rabarberfizz

19 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på rabarberfizz
Har du trädgården full med rabarber men har tröttnat på rabarberpaj? Då är det den här rabarberfizzen du ska göra! Spetsa gärna med lite flädergin för vuxenversionen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du drinken Pink on pink med ginBrand logo
Så gör du drinken Pink on pink med gin

Rabarberfizz

Sommarfräsch drink med bubbel och rabarber!

Så gör du en somrig rabarberfizz

4 drinkar

Du behöver:

Rabarbersyrup:

750 g rabarber
5 dl vatten
3 1/2 dl socker
3 citroner, saft och rivet skal

Till servering:

4 dl sodavatten
8 cl vit rom eller flädergin, valfritt

Gör så här:

  1. Rensa och ansa rabarbern, skär i mindre bitar. Lägg några bitar i en fryspåse i frysen så kan du använda dem som isbitar sedan.
  2. Koka rabarber, vatten, socker, citronsaft och rivet citronskal i 15 minuter tills du får en rabarbersyrup. Stäng av värmen, låt kastrullen stå kvar och dra på eftervärme och kallna. Låt sedan stå kallt minst 1 timme. Sila upp på flaska. Blanda rabarbersyrup med sodavatten och eventuellt alkohol. Servera med istärningar och frusen rabarber i glaset.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Annons