Recept på Somrig rabarberfizz
19 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Har du trädgården full med rabarber men har tröttnat på rabarberpaj? Då är det den här rabarberfizzen du ska göra! Spetsa gärna med lite flädergin för vuxenversionen.
Annons
Rabarberfizz
Sommarfräsch drink med bubbel och rabarber!
4 drinkar
Du behöver:
Rabarbersyrup:
750 g rabarber
5 dl vatten
3 1/2 dl socker
3 citroner, saft och rivet skal
Till servering:
4 dl sodavatten
8 cl vit rom eller flädergin, valfritt
Gör så här:
- Rensa och ansa rabarbern, skär i mindre bitar. Lägg några bitar i en fryspåse i frysen så kan du använda dem som isbitar sedan.
- Koka rabarber, vatten, socker, citronsaft och rivet citronskal i 15 minuter tills du får en rabarbersyrup. Stäng av värmen, låt kastrullen stå kvar och dra på eftervärme och kallna. Låt sedan stå kallt minst 1 timme. Sila upp på flaska. Blanda rabarbersyrup med sodavatten och eventuellt alkohol. Servera med istärningar och frusen rabarber i glaset.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons