Rabarberglögg och rödkålstoast med fikon
15 dec, 2015
AvRedaktionen
Barnvänlig glögg med smak av rabarber. Vill du ha en alkoholhaltig glögg, byt ut hälften av saften mot vitt vin. Toast med rödkål och fikon är ett gott tilltugg.
Annons
Rabarberglögg
Tid: 10 minuter
Du behöver:
1 liter drickfärdig rabarbersaft
2 kanelstänger
3 hela nejlikor
3 stjärnanis
1 pomeransskal
Gör så här:
Värm allt i kastrull, servera i fina glas.
Rödkålstoast
Tid: 25 minuter
Du behöver:
2 msk olja
1 msk vit balsamvinäger
1 msk honung
1 msk senap
1 liten bit rödkål (cirka 200 g
4 skivor kavring
smör
100 g ekbladsallad (eller spenat)
1 färskt fikon
Gör så här:
Rör ihop en marinad av olja, vinäger, honung och senap. Hyvla rödkålen i tunna strimlor. Låt rödkålen ligga i marinaden några timmar (helst över natten).
Skär bort kanterna på brödet och dela varje bit på mitten. Rosta i torr stekpanna ett par minuter. Låt svalna. Bred på smör. Lägg på sallad och rödkål. Toppa med en tunn skiva fikon.
Annons