Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rabarberglögg och rödkålstoast med fikon

15 dec, 2015
AvRedaktionen
Alkoholfri rabarberglögg och rödkålstoast med fikon.
Barnvänlig glögg med smak av rabarber. Vill du ha en alkoholhaltig glögg, byt ut hälften av saften mot vitt vin. Toast med rödkål och fikon är ett gott tilltugg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rabarberglögg

Tid: 10 minuter

Du behöver:

1 liter drickfärdig rabarbersaft

2 kanelstänger

3 hela nejlikor

3 stjärnanis

1 pomeransskal

Gör så här:

Värm allt i kastrull, servera i fina glas.

Rödkålstoast

Tid: 25 minuter

Du behöver:

2 msk olja

1 msk vit balsamvinäger

1 msk honung

1 msk senap

1 liten bit rödkål (cirka 200 g

4 skivor kavring

smör

100 g ekbladsallad (eller spenat)

1 färskt fikon

Gör så här:

Rör ihop en marinad av olja, vinäger, honung och senap. Hyvla rödkålen i tunna strimlor. Låt rödkålen ligga i marinaden några timmar (helst över natten).

Skär bort kanterna på brödet och dela varje bit på mitten. Rosta i torr stekpanna ett par minuter. Låt svalna. Bred på smör. Lägg på sallad och rödkål. Toppa med en tunn skiva fikon.

Rabarberglögg och rödkålstoast med fikon.
Rabarberglögg och rödkålstoast med fikon.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons