Rabarbersorbet med svartpeppar
10 mar, 2025
Rabarber passar i allt! Det är denna rabarbersorbet med svartpeppar ett bevis på!
Annons
Rabarbersorbet med svartpeppar
Sötsyrlig sorbet som passar som läskande dessert i sig, eller varför inte som en kula i ett glas som toppas med dessertvin?
15 dl
Annons
Tid: 1 timme och 30 minuter + tid i frysen
Du behöver:
1 kg rabarber
8 dl socker
1 liter vatten
1 msk hela pepparkorn
125 g glukossirap
1 citron
Gör så här:
- Rensa rabarbern och skär i skivor. Blanda rabarber, socker, vatten, pepparkorn och glukossirap i en kastrull och låt det puttra i cirka 40 minuter. Stäng av värmen och låt dra i ytterligare 40 minuter.
- Pressa ur saften från citronen och smaksätt lagen med citronsaften. Kyl kastrullen i 1 timme och låt lagen svalna helt.
- Kör smeten i glassmaskin eller häll upp i en form och frys in. Ta ut då och då och rör om till en sorbet. Förvara i frysen, gärna till nästa dag. Servera med biscotti eller färska bär.
Foto: Rikke Westesten
Annons